ZALJUBLJENCA

Včeraj sem končno zbrala pogum in obiskala ginekologinjo. Saj res ni bilo nič posebnega. Spraševala me je kdaj sem dobila menstruacijo, koliko časa traja, kakšna je in če imam kakšne bolečine. Nekaj novega sem izvedela o menstruacijskem ciklusu pa o dozorevanju mojih jajčec, o pomembnosti vodenja menstrualnega koledarčka. Nisem vedela, da se izcedki iz nožnice spreminjajo zaradi hormonov v mojem telesu. Govorili sva o dnevni higieni, tudi o higieni spolnih organov pri fantih. Škoda, ker nisi hotel z mano, tudi ti bi lahko kaj vprašal.
Ja, seveda. Saj zaradi njih sem v glavnem prišla. Mi je rekla, da smo dekleta dosti bolj ginekološko zdrava, če so fantje zaščiteni s kondomom. Pravi, da je varen seks  dolžnost obeh, da je tudi zaščita stvar obeh. Tabletke so enostavne za jemanje in tudi varne. Je pa potrebno opazovanje telesa. Dekleta lahko postanemo bolj sitne, več je lahko nadležnega in srbečega izcedka, manj želje po spolnih odnosih se lahko pojavi. Pa na težo je treba paziti, na morebitne glavobole, na vmesne krvavitve. Zapisala mi je tri škatlice, da vidim, če mi bodo ustrezale.
Si kaj vprašala o tabletkah?
Omenila je hormonske maternične vložke, ki pa za sedaj za mene  še niso aktualni. Imela sem vtis, da se v mojem primeru bolj nagiba k tabletkam pa še neki obroček za v nožnico mi je omenila. Včasih so pa ženske dosti uporabljale diafragmo. Svetovala mi je, da si jo bolj podrobno ogledam na www.caya.si Res sem slišala veliko na enem mestu. Moram vse prespati sicer je pa zdaj najin problem rešen, a ne? Pa še to. Je rekla naj  prebereva kakšno knjigo o fiziologiji moškega in ženske pa še kaj malega o anatomiji, da nama bo to samo koristilo pri spolnih odnosih. A TI VEŠ KAJ JE S TEM MISLILA?