Starka

Tako rada sem v naravi, če le vreme to omogoča. Pred letom dni sem se spotaknila ob preprogo v spalnici in padla po tleh. Kolk sem si zlomila. Še sreča, da je operacija uspela in spet lahko hodim. Moram uporabljati palico, da sem bolj varna pri hoji.
Na meritvi kostne gostote sem izvedela, da je gibanje in krepitev mišic zelo pomembno za dobro kostno gostoto. Dokazana je bila OSTEOPOROZA , zato sem dobila zdravila. Moji obroki hrane morajo vsebovati več beljakovin zato si večkrat ocvrem jajček, privoščim si skuto, več fižola, graha, leče,vsak dan pojem jogurt, spijem kozarec mleka, mesa pa pojem bolj malo. Enkrat tedensko si nakapam kapljice vitamina D, po kosilu pa včasih spijem še kalcijevo tabletko. Vsak dan zjutraj imam  pol ure za telovadbo.To je moj novi dnevni ritual.
Hlače so mi že nekaj časa predolge, tudi rokava sem morala skrajšati. Moja hrbtenica se vsako leto bolj upogiba, telesna višina se je precej znižala. Zgornjih omaric v kuhinji sploh več ne dosežem. Sosedje pa pravijo, da se za svojih 80 let odlično držim.
Čez pol leta moram ponovno na MERITEV KOSTNE GOSTOTE, da vidimo, če zdravilo učinkuje. Kdo bi si mislil, da so kosti tako pomembne. Še dobro, da sem kot otrok jedla veliko mlečnih stvari, starši so imeli kmetijo, dela nikoli ni zmanjkalo. Zdravniki so rekli, da je bilo to za rast mojih kosti in njihovo gostoto samo dobro.