SPREHAJALKI

Kako se počutiš po porodu?
Veš, komaj sem čakala, da rodim. Na koncu nosečnosti me je precej bolel križ, postala sem zavaljena, neokretna, zaradi vročine so mi pa še dodatno otekale noge. Ampak zdaj je vse mimo, sinko je prijokal na svet malo čez termin poroda, oba sva v redu. Imam dovolj mleka in bom dojila dokler bo otrok želel. Še dobro, da med njegovim spanjem lahko kaj postorim, za sebe pa sploh nimam več časa.
Mene čaka še tri mesece nosečnosti. Otroka že čutim. Veš, deklica bo. Odločila sva se za predrojstveni presejalni test zaradi moje starosti. Po pregledu nuhalne svetline so mi odvzeli še kri za analizo prostocelične DNK otroka. Rezultat je pokazal, da je vse normalno. Zdaj oba laže dihava.
Koliko si se pa že zredila? Tvoj trebušček se mi ne zdi prav velik?
Moja ginekologinja me vsakič pohvali, ko vidi težo. Skrbim, da imam kvalitetno hrano, jem večkrat dnevno po malem, pijem dovolj tekočin, največ vodo. Pojem res čisto malo sladkarij, moje oči hrepenijo po torticah ampak  vem, da  otrok tega ne potrebuje. Ginekologinja pravi, da je čas nosečnosti edini čas, ko je nerojeno dete popolnoma odvisno od mene. Moja dolžnost je, da mu nudim vse najboljše za nemoten razvoj. Nobenega alkohola, cigaret ali drog, zmerna telesna aktivnost, pozitivna naravnanost.
Ja, imaš čisto prav. V naslednji nosečnosti bom na težo bolj pazila tudi sama. Zdaj sem pridobila 23 kg, nisem se mogla upreti slaščicam pa še ogromno sladkega sadja sem pojedla. Še posebno mi je šlo v slast grozdje potem pa še sladoled.  Se veliko pogovarjaš o nosečnosti s prijateljicami, si veliko na internetu za informacijami?
Niti ne, v ginekološki ambulanti sem dobila nekaj literature, kupila pa sem si knjigo o nosečnosti in porodu. V njej so zelo nazorne slike fetusa s strokovnim tekstom, včasih kaj povprašam mamo sicer se pa o vsem lahko pogovorim na pregledih. Vprašanja si kar zapisujem, se mi zdi, da sem postala pozabljiva. Se mi pa vsak mesec dogaja kaj novega. Kmalu greva s fantom v materinsko šolo, hoče biti tudi pri porodu. Ob rednih mesečnih kontrolah v ginekološki ambulanti mi čas kar hitro teče. Najraje pa gledam najino deklico na UZ zaslonu.
Zdaj pa moram nahraniti kričača, že postaja lačen. Na žalost te moram  zapustiti . Se vidiva!