Gospa na plaži

Mimoidoča ženska jo opazuje in premišljuje ...
Ta si pa vzame čas za sebe. Uživačka!  Kar malo preveč se nastavlja sončnim žarkom. Še kožnega raka bo pridelala. Otroka v vodi sta verjetno njena, ker jima občasno pomaha. Vidi se, da skrbi za svoje telo, ravno pravšnjo težo ima. Ona pa res zna uživati na dopustu, ji kar zavidam. Kaj pa jaz?
Letos bom gotovo dobila povabilo ZORA programa, da mi vzamejo bris materničnega vratu po treh letih. Upam, da bo spet v redu. Ti preventivni programi so res dobra reč, nič mi ni treba misliti, samo pošta pride. Saj res, verjetno bom morala zamenjati maternični vložek. Z njim sem izjemno zadovoljna, moje menstruacije so minimalne pa nič mi ni treba misliti na zaščito. Še bolj zadovoljen je moj mož.
Ko bom star 50 let,me bo DORA povabila na preventivno mamografijo dojk. Mogoče bi si morala dojke tudi sama večkrat pretipati. Pred leti mi je ginekologinja pokazala kako se dojke pravilno otipava. V tem norem tempu kar pozabim na  svoje zdravje.
Zdaj, ko sta otroka skoraj odrasla, imam tudi sama več časa. Navsezadnje bom tudi jaz razmislila o kratkem dopustu, toplice za par dni bi nama z možem kar prav prišle. Malo plavanja, masaže, teka v naravi, zvečer pa ples… Mislim, da bo obema všeč. Imela bova čas samo za sebe. Narediti morava načrt  rekreacije , da bova izgubila odvečne maščobne obloge. Mogoče bi pred tem izmerila  še količino maščobe v najinih telesih za primerjavo pred in po koncu akcije. Slišala sem, da aparati za merjenje kostne gostote merijo  tudi količino maščobe v telesu. Z možem naju bom kar naročila na meritev.
Se že veselim sprememb v najinem življenju ! Mož pa sploh še ne ve, kaj vse ga čaka!